Kända cykeltidningar

Cykling som motionsform blir allt mer populärt. Man blir intresserad av olika sorters cyklar som man kan köpa och träna på och dessutom vilken sorts utrustning som finns på marknaden. För att få kunskap om dessa saker, kan man köpa en av många cykeltidningar som finns. Tidningar som Bicycling och Cykling Plus kan beställas om man inte kan hitta dem i den lokala tidningsaffären.

Olika typer av tidningar

Inom cykling finns olika träningsformer som till exempel cykling på landsväg, BMX, mountainbike och cykelcross. Beroende på vilken träningsform man är intresserad av, finns det tidningar för de olika cykelsporterna. Det finns en tidning som heter Allt om MTB som kan vara intressant för de cyklister som sysslar med mountainbikeåkning.

Tidningar för motionärer och elitcyklister

Förutom tidningar för den vanlige cykelmotionären, finns det tidningar som behandlar cykeltävlingar som finns över hela världen. Cycle Sport Magazine är en sådan tidning som ger information om till exempel Giro D’Italia och har intervjuer med kända elitcyklister. Bicyling är även den en tidning för de som tar cyklingen seriöst och satsar eventuellt på triathlon och mer avancerade tävlingar.

Det finns många olika cykeltidningar.

Att köpa en cykeltidning

Eftersom det finns olika tränings-och tävlingsformer av cykling, finns det därför också olika cykeltidningar att köpa. Det finns tidningar för den vanliga cykelmotionären med tips och idéer som till exempel tidningen Cykla. För den mer avancerade cyklisten som har sikte på stora tävlingar och behöver mycket information om vad som händer i den internationella cykelvärlden, finns tidningar som Cycle Sport Magazine och Bicycling.