Mountainbikeleder

Att cykla är en vanlig aktivitet i Sverige eftersom nästan alla äger en cykel. På senare år har man börjat att cykla på mountainbike vilket är mer som en terrängcykel. Detta gör att man kan cykla på leder, i skogar och på andra underlag som är mer otillgängliga än de vanliga cykelvägarna.

Mountainbikeleder i Sverige

Om man har en mountainbike att cykla på finns det många olika leder i Sverige att utforska. Mountainbikeleder i Falun ger en mängd olika alternativ såsom 7, 10 och 15 kilometersleder som är utmanande på olika sätt. Leden som är 15 kilometer passar den vane mountainbikeåkaren bäst eftersom den kräver en cyklist med god kondition och teknik.

Träningstips för mountainbikeåkaren

Det finns olika sätt att träna teknik för att bli en bättre mountainbikeåkare. När man kommer till en backe, ska man inte resa sig för att få mer kraft, utan sitta kvar på sadeln och luta sig framåt. Detta minskar luftmotståndet. Växla ner sakta för att kunna fortsätta uppför backen i samma tempo som man hade innan. Undvik ridstigar eftersom lös jord eller sand är väldigt svårt att cykla i.

Många tränar på mountainbike nu för tiden.

Att cykla på en mountainbike

Det är många nu för tiden som cyklar på mountainbikeleder i Sverige. Det finns ett stort utbud av olika sorts leder där man kan träna eller testa på om sporten är rätt sorts träning. I Falun finns det tre leder som man kan välja bland. Det finns olika tekniker man kan använda för att bli en bättre mountainbikeåkare och göra cyklingen till en mer avancerad träningsform.