Lära sig åka bmx

Nog minns de flesta av oss känslan av frihet när mamma eller pappa för första gången släppte taget om cykeln när vi lärde oss att cykla för första gången. Det är en känsla som få av oss glömmer. Men hur många av er har någon gång testat på att åka bmx?

Balans är viktigt

Att lära sig åka bmx är mer utmanande och spännande än vad man kan tro. Din fysik och balans sätts mer på prov i kuperad terräng i skogen än när du cyklar på en asfalterad cykelväg. Det gäller även att vara alert och vaken för rätt som det är måste du parera en rot som sticker upp ur marken annars ramlar du och åker i backen och kanske skadar dig.

Nyttan av att lära sig åka bmx

Varför ska man testa att åka bmx? Jo därför att det är en utmanande och rolig träningsform som ger dig en allsidig träning utifrån dina egna förutsättningar. Som nybörjare kan du cykla bmx på asfalterade vägar och sedan successivt i din egen takt öka svårighetsgraden genom att cykla i mer och mer utmanande terräng. Känner du för det kan du även prova på att cykla på ramper avsedda för bland annat bmx och lära dig att göra avancerade volter och liknande.

Full fart i skogen

Spänning och frihet i kombination med allsidig träning.

Så vad väntar du på? Ut i skogen och testa på denna roliga träningsform som garanterat kommer att ge dig en ordentlig fysisk utmaning och säkert både ett och två skrubbsår samt även en del blåmärken. Kom bara i håg att skydda dig och det viktigaste du har, huvudet. Ett skrubbsår läker men en hjärnskada kan du få leva med resten av livet. Så hjälm, handledsskydd, knäskydd och armbågsskydd på, sedan är det bara att köra. Lycka till!