Racercykel till salu

Hittar du en annons som säger: Racercykel i fint skick till salu, kan det vara läge att passa på. Om du behöver en ny, bra cykel det vill säga. Ofta säljs begagnade racercyklar till ett riktigt bra pris om man ser till vad de en gång kostat och lägger ihop andrahandsvärdet på cykelns enskilda delar. Bara ramen kan vara värd en hel del om den är i aluminium eller ett annat lätt men starkt material. Här ska vi gå igenom varför just racercyklar är ett så bra köp på begagnatmarknaden.

Racercyklar är anpassningsbara

Du måste inte själv vara en erfaren tävlingscyklist för att ha glädje av en snabb och hållbar cykel med många växlar. Racercyklar är riktigt bra för dig som mest kör på asfalt och gillar möjligheten att komma upp i höga hastigheter. Körkomforten är ofta väldigt god och det innebär att du som motionscyklist får bättre träning eftersom du kan köra längre pass utan att det blir obekvämt. Om du själv har en racercykel till salu ska du veta att efterfrågan är stor.

Alla cyklar är anpassningsbara. Det finns många som köper begagnade racercyklar och sedan gör om dem så att de får precis de egenskaper de behöver. Minimalistiska så kallade “single speed” cyklar med en enda växel och så få delar som möjligt kan med fördel byggas utifrån en racercykel. Byter man ut däcken så kan man få det grepp man behöver utifrån de underlag man oftast kör på. Växlarna på en racercykel kan också vara onödigt komplicerade för en vanlig motionscyklist.

Provkör cykeln innan köpet

Ibland säljs racercyklar för att ägaren helt enkelt vill ha det bästa och tänker uppgradera till en ny modell. Då kan cykeln som säljs vara ett riktigt kap i förhållande till priset. Ibland handlar det dock om en cykel som varit med om vurpor och då gäller det att man som köpare kan bedöma kvalitén. Helst under en provtur. Det är särskilt viktigt att kontrollera att hjulen inte är skeva.

Växlarna är kanske den detalj på en racercykel som snabbast tar stryk. Att det inte är i nyskick måste man nog räkna med när man köper en racercykel. Har man kunskapen kan man byta de delar som man inte är helt nöjd med och ändå göra en riktigt bra affär jämfört med vad det kostar att köpa en ny racercykel. Där talar vi om en investering i klass med vad det kan kosta att köpa en begagnad bil.

Cyklar som dessa kan du hitta begagnade

Begagnade racercyklar är en bra affär

Ett av de riktiga kapen som man har möjlighet att göra i cykelvärlden är att köpa en begagnad racercykel. Gärna från en tävlingscyklist som vill byta upp sig till det senaste. Man ska inte stirra sig blind på de enskilda delarna eftersom allt på en cykel kan bytas ut. Ofta är det i första hand ramen man är intresserad av. Begagnade racercyklar kan man idag hitta såväl online som hos cykelhandlare och det finns ofta många objekt att välja mellan.