Racercyklar till salu online

Är det dags att köpa en ny racercykel? Då gäller det att veta vad man ska leta efter. Dyrt är inte alltid bäst, och främst ska du tänka på att cykeln passar just dig, din kropp och dina behov. Det första du ska tänka på är hur du ska använda cykeln och vad ditt mål med cyklingen är. Kolfiber, växelkomponenter, aerodynamik och watt i all ära, men först måste du fundera på hur mycket du tänker spendera i sadeln, för att säkerställa att du köper en cykel som inte överbelastar varken leder eller rygg.

Stort utbud online

Det finns massor av sajter som säljer racercyklar, både nya och begagnade. Om du är nybörjare, kan det vara en god idé att satsa på en begagnad hoj istället för att köpa första bästa och dyraste vrålåket. På begcykel.se kan du hitta en racercykel av god kvalitet till en bråkdel av priset. Om du ska köra ett kortare lopp i sommar och behöver en cykel av bra kvalitet, kan detta vara det givna alternativet.

Om du tränar inför Vätternrundan, eller något annat längre lopp, så är sittställningen A och O. Du kommer att trampa på din nya cykel ett bra tag och om det börjar kännas obehagligt eller stelt efter 20 minuter kan man lika gärna hoppa av loppet med detsamma. Ta gärna hjälp av kunniga säljare hos en välrenommerad cykelåterförsäljare som kan se hur du sitter och rekommendera rätt typ av cykel för just dig.

Butik eller online?

Just när det kommer till sittställningen och annat kring ergonomin kan det vara knepigt att köpa cykel online. Du kommer givetvis att får bra hjälp även via supporten hos en näthandlare, men du komemr att få bättre guidning hos en “riktig” butik. Om du kan dina saker, eller bara vill ha en enklare träningscykel, så kan du givetvis ge dig ut och botanisera bland det massiva utbudet online.

Kanske kan en komfortracer vare ett alternativ för dig som är mer motionscyklist än tävlingscyklist? På denna typ av cykel får man upp ryggvinkeln något, och du slipper att ligga på cykeln som ett streck. De har dessutom ett anpassat växlingssystem så att man kan utnyttja hela växelregistret, som passar de flesta motionärscyklister perfekt. Även något bättre stötdämpning finnes på dessa racercyklar, samtidigt som de är mycket snabba och effektiva. De är ju trots allt fortfarande racercyklar, även om de är mer komfortabla och anpassade för motionärer.

Välj cykel utefter dina egna behov och nivå

Nytt och begagnat

Det finns ett stort utbud av racercyklar online, oavsett om du är ute efter en ny cykel eller en begagnad variant. Man kan alltid titta på till exempel blocket, men det finns även sajter som bara specialiserar sig på cyklar i allmänhet och racercyklar i synnerhet. På sidor som begcykel.se eller bikester.se kan man hitta racercyklar som passar till alla ändamål. Kanske en komfortracer för dig som bara ska motionera i sommar, eller ett nytt vrålåk för dig som övar inför tour de France?